EuroPride 2016 App gepresenteerd tijdens allereerste LGBTech Amsterdam

Emerce kopte al: LGBTech lanceert Amsterdamse afdeling tijdens Amsterdam Gay Pride. Bas van der Lans presenteerde er een sneak preview van de EuroPride 2016 App. Deze app maakt het mogelijk voor alle 450.000 bezoekers om te stemmen op de Canal Parade!
De eerste LGBTech Amsterdam bijeenkomst vond plaats tijdens Gay Pride. Bijna 100 LHBT’s werkzaam in de tech- en start-upindustrie uit Amsterdam en de rest van Nederland waren aanwezig. De bijeenkomst bestaat uit een aantal pitches voor start-ups en een IT-gerelateerd inhoudelijke panel.

Bas vertelde over de EuroPride 2016 App in opdracht van Amsterdam Gay Pride

Webdevelopmentbureau Van Ons lanceert app voor de Botenparade-bezoekers, te gebruiken zonder internet.
De app is ontwikkeld door Van Ons in opdracht van stichting Amsterdam Gay Pride. Vaak is een stabiele internetverbinding tijdens grote evenementen een heikel punt, maar met deze app heeft de gebruiker geen internet nodig. Via de app is offline het programma beschikbaar, het laatste nieuws en het is mogelijk om te stemmen op de 80 boten die door Amsterdam varen tijdens de Botenparade.
In de app is een profiel (foto en beschrijving) van elke boot opgenomen en aan de hand van een 5-sterrensysteem kan er worden gestemd. Een boot beoordelen kan zonder internet nodig te hebben. Zodra de gebruiker wel internet heeft, zal zijn of haar stem worden verzonden.
‘Door de stemfunctie toe te voegen aan de app, hopen wij bij te dragen aan een rijkere beleving van de bezoekers aan de Botenparade’, zegt Ruben Nederpel, Event Manager van stichting Amsterdam Gay Pride.

‘Het is echt geweldig dat het publiek door de app nog actiever wordt betrokken bij de parade en bij onze boodschap voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder. Wij zijn blij dat Van Ons een oplossing heeft gecreëerd die ook zonder tijdelijke internetverbinding werkt.’

Bas van der Lans, mede-eigenaar van Van Ons, zegt dat het een uitdaging was om een app te realiseren die ook zonder internet goed werkt. ‘Zolang telefoonmaatschappijen de techniek niet op orde hebben, worden wij extra gemotiveerd om creatief te zijn in onze oplossingen. We kijken uit naar de Botenparade met een goed functionerende app waarvan honderdduizenden bezoekers probleemloos en met plezier gebruik kunnen maken.’
Bron: Adformatie.
Bas met Cornald Maas en Lucien Spee

Plaats een reactie