Over Sebastiaan

Sebastiaan van der Lans (1988) is de oprichter van start-up WordProof, webbureau ‘Van Ons‘ en auteur van het Handboek voor Digitale Slagkracht.

For English: Sebastiaan van der Lans on WordPress, Blockchain & Trust.

Hij was 18 toen hij in 2006 samen met zijn compagnon Robert van Eekhout ‘Van Ons’ oprichtte. Inmiddels bouwen ze met 25 man websites voor tv-programma’s, goede doelen (zoals Proefdiervrij en Bits of Freedom) en MKB’ers. De WordPress specialist groeide in 10 jaar uit tot één van de grote spelers in het werkveld met klanten als Marktplaats, Amsterdam Gay Pride, KNVB/Sligro en Joolz.

In 2018 startte Sebastiaan vanuit ‘Van Ons’ de start-up WordProof. Meer dan 200.000 websites gebruiken software waaraan Sebastiaan’s teams werken.

WordProof & Trusted Web

Om de wereld te redden, moeten we het internet betrouwbaar maken.

Sebastiaan’s droom is om het internet betrouwbaar te maken. Hij zet blockchain technologie in, om van het internet The Trusted Web te maken. WordProof is door de Europese Commissie bekroond met de Blockchains for Social Good prijs. Onder andere NRC en Persgroep gebruiken de technologie. FD, NRC, Telegraaf, AD & Nieuwsuur besteedde al aandacht aan WordProof en The Trusted Web. Hier was Sebastiaan te gast bij NRC’s Future Affairs om de toekomst van het internet te bespreken:

Bruiloft DJ de NachtArchitect

Onder alter-ego NachtArchitect ben ik actief als DJ. Mijn eerste ‘bedrijfje’ was mijn drive-in discotheek, gestart toen ik 12 was. Uiteindelijk draaide ik op meer dan 100 bruiloften, was ik 3 keer actief als Pride DJ op de Canal Parade van Pride Amsterdam en tientallen clubavonden door heel Nederland en Zweden. Onder DJ-naam NachtArchitect draai ik vooral als high-end bruiloft DJ en op bedrijfsevenementen en borrels! Bekijk de NachtArchitect website voor artikelen en videos over hoe je het ultieme trouwfeest organiseert, strategiën om je dansvloer vol te krijgen, mijn bruiloft DJ demo en voor boekingsinformatie!

Handboek voor Digitale Slagkracht

In 2017 verscheen Bas’ ‘Handboek voor Digitale Slagkracht’, waarin hij MKB’ers van advies voorziet om meer omzet te genereren in het digitale tijdperk. Op het Ministerie van Economische zaken is het Handboek van Digitale Slagkracht niet onopgemerkt gebleven. Staatssecretaris Mona Keijzer haalt het boek aan in haar speech voor MKB Nederland. Daarnaast resulteerde het in een uitnodiging voor een rondetafelgesprek over Digitalisering in Nederland.

Doel van het boek is bijdragen aan een sterk Nederlands MKB.

Onderwijs

Foto door Joshua Kloet, spreker Bas van der LansVan Ons heeft een sterke relatie met hogescholen. Bas gelooft in de wisselwerking tussen bedrijfsleven en opleiding: het zorgt er voor dat studenten direct integreren in het werkveld. Sebastiaan geeft regelmatig colleges bij onder andere de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Daarnaast heeft hij een Masterclass Digitale Slagkracht ontwikkeld waarbij hij bedrijven helpt om meer omzet online te genereren.

Regelmatig verschijnen artikelen in de media, op deze website en via Twitter en Linkedin!

Koffie doen / samenwerken?

Plaats een reactie