WordPress op de Blockchain in 2030

WordPress is, met 33,4% marktaandeel, het nummer één CMS ter wereld. Een schoolvoorbeeld van hoe een community – met open source software – groter kan zijn dan welke corporate dan ook. Wat kunnen we hiervan leren? En hoe kunnen we het geleerde toepassen om niet alleen publiceren democratischer te maken, maar ook financieel en zakendoen?

Op WordCamp Rotterdam nam ik de bezoekers mee naar WordPress op de Blockchain in 2030!

Deze presentatie live zien? Op WordCamp Europe geef ik ‘m in het Engels: “From WordPress to blockchain: the future is 100% Open Source”.

WordProof is WordPress op de Blockchain

Sinds begin 2019 werk ik met een team aan WordProof, wat start als een plugin om WordPress content te time-stampen op de Blockchain

“Uiteindelijk is het doel om WordPress als interface naar de blockchain te brengen, zodat we ook op het decentrale web het nummer 1 CMS worden en blijven!”
Sebastiaan van der Lans

Bekijk een introductie in WordProof hier:

Join WordProof op Telegram.

Financiering Open Source plugin WordProof via de Blockchain

Goede open source software maken kost tijd en dus geld. In de GDPR-plugin die we maakte bij Van Ons, investeerde we al $ 60.000. Om WordProof te financieren, heb ik naar innovatieve modellen gekeken in de blockchain-wereld. 

Lees hier hoe we $ 20.000 ophaalden om project WordProof te financieren: “A Story about the Truly Inclusive Funding of Open Source WordPress Plugin “WordProof”.

Presentaties over WordPress & Blockchain

Binnenkort geef ik op verschillende events presentaties over WordPress en blockchain. Ik zal deze post updaten als het zover is.

Presentatie Berlijn:

Lees ook: “Blockchain Introductie … ontdek in 3 uur de basis!” (4 video’s)

And in English: Your Blockchain Introduction in Half a Day! & Why WordPress and Blockchain Is A Match Made in Heaven.

Plaats een reactie